Nevet váltott a KJK–KERSZÖV

Szerző:
Dátum: január 10, 2006 1:59 du.
Kategória: ,

CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. néven folytatja munkáját a CD Jogtáráról is jól ismert KJK–KERSZÖV. A váltást többek között a portfolió tisztítása, és az elektronikus tartalomszolgáltatás részarányának egész cégcsoportra jellemző jelentős növekedése indokolta.

A CompLex márkanevet és minőséget kiadványaink révén ügyfeleink már jól ismerik –nyilatkozta a névváltásról Bucsi Szabó Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója. A kiadó 2006. január végétől már az új néven működik, ezzel is igazodva a tulajdonos holland Wolters Kluwer csoportnál nemzetközi szinten megfigyelheto hangsúlyváltáshoz. A vállalat kiadáspolitikája ugyanis napjainkban jelentős változáson megy át, a hagyományos, nyomtatott kiadványainak szerepét fokozatosan átveszik az elektronikus tartalomszolgáltatási megoldások.

Az utóbbi évtizedben gyorsan változtak a szakmai ismeretek megszerzésének módszerei Magyarországon is. Ehhez igazodva – a hagyományos értelemben vett kiadóból – az informatikával támogatott megoldások szolgáltatójává vált maga a KJK–Kerszöv is – tájékoztatott az ügyvezető. A CompLex Kiadó Kft. immáron Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadóvállalata.

A Wolters Kluwer a világ 26 országában van jelen, árbevétele meghaladja a 3,3 milliárd eurót, 18 400 alkalmazottat foglalkoztat. Vezető pozíciót tölt be a jogi és adóügyi kiadásban csaknem egész Európában, míg Amerikában elsősorban az orvosi, egészségügyi kiadásban és a pénzügyi szolgáltatásokat támogató információszolgáltatásban erős.

A Közgazdasági és Jogi Kiadót 1955-ben alapították. A nagymúltú vállalatot 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer csoport. A Kerszöv Computer Kft. 1993-ban jött létre, amelyet 1998-ban vásárolt meg a holland vállalat, egyúttal egyesítve is a két vállalkozást KJK–Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft néven.

Magyarországon a mostantól CompLex Kiadó néven működo vállalat mellett a szintén tekintélyes Akadémiai Kiadó, valamint a Műszaki Kiadó is a cégcsoport tagja. A CompLex Kiadó továbbra is a jogi, adózási és pénzügyi területeken jelenteti meg termékeit, viszont a közgazdaságtannal foglalkozó könyvek gondozása a jövoben az Akadémiai Kiadó feladata lesz.

Gazdasági adatok: A kiadó árbevétele tavaly elérte az ötmilliárd forintot, termékeire előfizető szakemberek száma 40 ezer, főállású munkavállalóinak száma 160. A cég árbevétele 1998 óta folyamatosan 10% vagy azt meghaladó növekedést mutat. Több mint egy tucatnyi elektronikus termékén kívül gondoz több tucatnyi jogi könyvet, periodikát, jelenteti meg az ADÓ lapcsaládot és százmilliós nagyságrendű online árbevétellel is büszkélkedhet. Legismertebb terméke a két CompLex Jogtár (Jogtár és Jogtár Plusz), de a céginformációs területen szintén piacvezető a Céghírek, és a hozzá kapcsolódó heti frissítésű online Céghírek, valamint a valós idejű, közhiteles IM-online szolgáltatás.