Két új szaklap segíti a jogkövető vállalkozások életét

Szerző:
Dátum: január 21, 2007 10:18 du.
Kategória: ,

Sajtótájékoztatón emlékezett meg a CompLex Kiadó, a mára az adózási és számviteli szakemberek körében fogalommá vált Adó szaklapjának huszadik évfordulójáról. A rendezvényen a Kiadó két új, az Adóellenőrzés és a Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés szaklapok indulását is bejelentette.

A CompLex Kiadó a Jogtár mellett egyik legfontosabb termékének tekinti a (jogelődeivel együtt) huszadik születésnapját ünneplő Adó szaklapot, ami a Gfk Hungária és a Szonda Ipsos közös, Üzleti Döntéshozók Média Analízise (ÜDMA 2007) c. felmérése szerint Magyarország legolvasottabb havi szaklapja. Az Adó lapcsaládot a CompLex Kiadó (akkoriban KJK-Kerszöv) 2002-ben vásárolta meg a Geomédia Zrt.-től. A lapok felépítésében azóta, kisebb módosításokon kívül jelentős változtatás nem történt.

A lap fennállásának évfordulóján kívül a cég illetékesei két új szaklap indulását is bejelentették.

Az adó- és munkaügyi ellenőrzésektől még azon vállalkozások tulajdonosai is rettegnek, akik pedig minden tőlük telhetőt megtesznek cégüknél a szabályos adózásért és foglalkoztatásért. A legtöbb esetben az ellenőrök olyan hiányosságokat tárnak fel és bírságolnak, amelyek csupán tájékozatlanság miatt keletkeznek, és némi odafigyeléssel elkerülhetők lehetnének.

Ebben igyekszik a vállalkozásokat és a magánszemélyeket felkészíteni a CompLex Kiadó két új periodikája, melyek a Pénzügyminisztérium és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium irányítása alá tartozó hatóságok – APEH, OMMF – szakembereivel szoros együttműködésben készülnek.

A kiadványok részletesen bemutatják az ellenőrzések módszertanát, elemzik a hatósági eljárásokat, biztos útmutatót kínálva mindenkinek, akit az ellenőrzések, vagy az adórevízió érinthet, és az olvasók elé tárnak jogerős hatósági döntéseket, bírósági ítéleteket. Októbertől lehetőséget, fórumot teremtenek, hogy az olvasók egymással is megosszák személyes tapasztalataikat.

A lapok munkatársi, szerkesztői, illetve támogatói gárdájának tagjai közé tartoznak többek között Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője, az Adó szaklapok szerkesztőbizottságának elnöke; Dr. Juhász István, az APEH Kiemelt Adózók Igazgatóságának igazgatója, az Adóellenőrzés lap szerkesztője; Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papír alapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 14 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi szférában dolgozóknak. A holland Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, összetett megoldásokat szolgáltasson a szakemberek számára. A Wolters Kluwer egy vezető kiadó és információ-szolgáltató cég, amely 2006-ban mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhetett, és világszerte 18 450 munkavállalót foglalkoztat.