Újabb két KisJogtár a CompLextől

Szerző:
Dátum: július 9, 2007 9:54 de.
Kategória: ,

Budapest, 2007. július 19. – A nemrégiben indított KisJogtár sorozat újabb tagjait jelenteti meg Magyarország legismertebb jogi kiadója, a CompLex, a holland Wolters Kluwer Csoport tagja. A KisJogtár családnéven futó kiadványok egy-egy szakmai területről adnak átfogó tájékoztatást. A szerkesztőség a kereskedelem után az agráriumot és az építőipart vette górcső alá.

KisJogtár sorozatának újabb két kiadványát jelentette meg a CompLex Kiadó – a szerkesztőség a kereskedelem után az agráriumot és az építőipart vette górcső alá. A cd-ken nemcsak a vonatkozó jogi, hanem az ágazatokat érintő további fontos adatbázisokat, ismerettárakat is összefoglalták a szakértők. Egy-egy korong az adott iparág TOP 1000 vállalkozásának cégadatait (tevékenységi kör, jegyzett tőke, cégjegyzésre jogosultak adatai, mérlegadatok stb.), valamint iratmintákat és bírósági döntéseket is tartalmaz buy generic accutane. A keresést minden kiadványban egy egyszerű, internetböngésző jellegű felület segíti.
Az Agrártámogatási KisJogtár az agrár- és vidékfejlesztési támogatások igényléséhez nyújt hathatós segítséget, tartalmazza a támogatások szabályait és az intézményi hátteret. A növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, agrár-környezetvédelemmel, a termőföld tulajdonával és használatával, megújuló természeti erőforrásokkal, valamint földméréssel és térképészettel, valamint ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos jogi- és céginformáció itt is kiegészül iratmintákkal és egyéb szakanyagokkal.
Az Építésügyi KisJogtár az építéssel, tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégeknek, egyéni vállalkozóknak készült, a mindennapi munkát megkönnyítő gyűjtemény. A több száz építésügyi jogszabály, a versenyjog, fogyasztóvédelem és az Európai Unió joganyagai mellett a nemzeti fejlesztés programjai, az oktatás, képzés joganyagaival egészül ki. A tervezői és szakértői jogosultsági vizsga szabályai és a követelményben említett joganyagok is megtalálhatók a korongon.

A CD-k tartalmi összeállítása eltér a Kiadó gondozásában eddig megszokottól, hiszen a témaspecifikus szerkesztési elvet megvalósítva, különböző típusú adatbázisok találhatóak meg rajtuk. Így egy-egy korong a szorosan vett jogi anyag mellett az adott ágazat TOP 1000 vállalkozásának cégadatait (tevékenységi kör, jegyzett tőke, cégjegyzésre jogosultak adatai, mérlegadatok stb.), iratmintákat, és bírósági döntéseket is tartalmaz.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papír alapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 14 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi szférában dolgozóknak. A holland Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, összetett megoldásokat szolgáltasson a szakemberek számára. A Wolters Kluwer egy vezető kiadó és információ-szolgáltató cég, amely 2006-ban mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhetett, és világszerte 18 450 munkavállalót foglalkoztat.