Megjelent az Európai Unió Alapító Szerződéseinek magyarázata 1-2.

Szerző:
Dátum: április 10, 2008 9:56 de.
Kategória: ,

Április 10-én mutatta be CompLex Kiadó Az Európai Unió Alapító Szerződéseinek magyarázata 1-2. című kötetét, amely régi hiányt pótol az EU jogának Magyarországon megjelent irodalmában.

A kétkötetes mű elsőként kommentálja cikkenként mind az Európai Közösségről szóló, mind az Európai Uniót létrehozó szerződéseket.
A Szerzők – akik munkájuk során ténylegesen alkalmazzák az uniós jog meghatározott részét – részletes, tudományos igényű, egyúttal gyakorlatorientált művet hoztak létre.
A kötetek kiegészülnek a Szerződésekhez kapcsolódó jegyzőkönyvek és nyilatkozatok teljes szövegével és egy, a Lisszaboni Szerződést részletesen elemző tanulmányt is tartalmaznak.

A könyvek a kommentárok műfaji igényeihez igazodva részletes tárgymutatóval, és az Európai Bíróság ítéleteire való hivatkozásokat magában foglaló jogesetmutatóval is kiegészültek.

A kötetek kiadásának célja kettős, egyrészt hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyakorlati életben is egyre nagyobb számban hivatkozzanak az állampolgárok az uniós jogszabályokból eredő jogosultságaikra, másrészt információs alapbázisként szolgálhatnak, amelyekből kiindulva mindenki – a joghallgatótól a bíróig – érdemi támpontot találhat.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 15 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára. A hollandiai székhelyű Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, illetve olyan eszközöket, megoldásokat kínáljon, amelyek segítik a szakembereket eredményes döntéseik meghozatalában és növelik munkájuk hatékonyságát. A Wolters Kluwer vezető kiadóként és információszolgáltató cégként 2007-ben mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhet és világszerte körülbelül 19 540 munkavállalót foglalkoztat.