Üzemel a CompLex Diák Jogi Adatbank

Szerző:
Dátum: május 27, 2008 9:56 de.
Kategória: ,

Budapest, 2008. május 27. – Magyarország legismertebb jogi kiadója, a CompLex, a holland Wolters Kluwer Csoport tagja ingyenes jogi adatbázis szolgáltatást indított a magyar felsőoktatásban tanuló diákok és oktatók számára.

Joghallgatóknak, jogi tantárgyakat tanuló diákoknak, valamint oktatóiknak hozott létre Jogi Adatbankot a CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft. Az ingyenes szolgáltatás több mint ötszáz jogi dokumentumot tartalmaz, az érdeklődők minden, tanagyagban felvetődő kérdésre választ találhatnak. A nappali, esti, levelező és távoktatási tagozatokon jelenleg megközelítően 20 ezer hallgató tanul jogi ismereteket nyújtó tárgyat.

A kötelező regisztrációt követően a tanulmányok befejezéséig, de legalább egy évig korlátlanul használható az adatbázis. Egy év letelte után az újabb tanulmányi időszakra ismételt regisztrációval lehet hozzáféréshez jutni. A regisztrációhoz érvényes diákigazolvány szükséges.

A CompLex Kiadó társadalmi szerepvállalásai között kiemelt helyet foglal el a szakember-utánpótlás képzésének támogatása. A szolgáltatás a diak.complex.hu címen érhető el.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 15 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára. A hollandiai székhelyű Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, illetve olyan eszközöket, megoldásokat kínáljon, amelyek segítik a szakembereket eredményes döntéseik meghozatalában és növelik munkájuk hatékonyságát. A Wolters Kluwer vezető kiadóként és információszolgáltató cégként 2007-ben mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhet és világszerte körülbelül 19 540 munkavállalót foglalkoztat.