Új ügyvezető igazgató a CompLex Kiadó Kft. élén

Szerző:
Dátum: november 17, 2008 9:57 de.
Kategória: ,

Budapest, 2008. november 17. – Magyarország legismertebb jogi kiadója, a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer Csoport tagja bejelentette, hogy új ügyvezető igazgató látja el a CompLex Kiadó Kft. irányítását Petr Kral személyében.

Petr Kral ez idáig a Wolters Kluwer cseh és szlovák vállalatainak ügyvezető igazgatójaként dolgozott, 13 éves szakmai tapasztalatra tett szert a Wolters Kluwernél.

1996-tól 2000 őszéig a Wolters Kluwer oktatási üzletágában marketinggel és pénzüggyel foglalkozott. Pályafutása következő állomásaként 2000 őszétől 2001 áprilisáig a Wolters Kluwer cseh cége, az ASPI kiadói igazgatói posztját töltötte be, ezt követően az ASPI ügyvezető igazgatója lett 2005 novemberéig, amikor az ASPI mellett megkapta a szlovák IURA cég ügyvezető igazgatói pozícióját is.

A cseh és a szlovák cégnél kiváló eredményeket ért el, mindkét vállalat töretlen, stabil növekedést produkált igazgatása alatt. Král mindkét cégnél átalakította és az ügyfélközpontúságot szem előtt tartva dinamizálta a termékfejlesztést. Jelentős eredményeket mutatott fel a költséghatékonyság és az ügyfélkapcsolatok kezelése terén is az általa vezetett ASPI és IURA kiadóknál.

Petr Kral nemcsak a CompLex Kiadó Kft. ügyvezető igazgatói posztját tölti be, hanem egy személyben az Akadémiai Kiadó Zrt. ügyvezető igazgatója is lett. A Wolters Kluwer az Akadémiai Kiadó többségi tulajdonosa.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 15 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára. A hollandiai székhelyű Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, illetve olyan eszközöket, megoldásokat kínáljon, amelyek segítik a szakembereket eredményes döntéseik meghozatalában és növelik munkájuk hatékonyságát. A Wolters Kluwer vezető kiadóként és információszolgáltató cégként 2007-ben mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhet és világszerte körülbelül 19 540 munkavállalót foglalkoztat.