Informatikai csapdák, kidobott milliók

Szerző:
Dátum: március 10, 2009 12:14 du.
Kategória: ,
Mit használ az alkalmazott?

Budapest, 2009. március 10. – Magyarország legismertebb jogi kiadója, a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagja bejelentette, hogy AuditPro néven olyan új szoftvert jelentet meg az informatikai piacon, melynek segítségével a vállalatok milliós többletkiadásokat és komoly jogi problémákat kerülhetnek el.

A vállalatok jelentős része nincs tisztában az általa birtokolt, üzemeltetett hardver- és szoftvereszközök tulajdonságaival, valamint felhasználóik valós szokásaival.

Ha egy vállalat tudja is, milyen szoftver- és hardverelemeket vásárolt, az eltérhet attól, amelyeket a munkavállalók valóban használnak. A megvásárolt, de nem használt szoftverek felesleges kiadást jelentenek, míg a vezetés tudtán kívül telepített és használt programok súlyos jogkövetkezményekkel járhatnak, ha kiderül, hogy a munkatársak esetleg lopott alkalmazásokat használnak.

A két rokon terület, az ellenőrzés és a nyilvántartás problémájára több különálló informatikai megoldás létezik, ám ezeket célszerűbb együtt kezelni. Az igényekre reagálva a CompLex nemrégiben alakult szoftver üzletága az AuditPro nevű megoldást ajánlja.

Az AuditPro nyilvántartja és ellenőrzi az egyes felhasználók gépein futó programokat, valamint alkalmas egy naprakész és részletes – akár a pc-alkatrészek szintjéig pontos – eszközleltár vezetésére. A rendszer megmutatja azt is, mivel foglalkozik az alkalmazott, amikor a gép előtt ül. Így amellett, hogy a cég pontosan tervezheti szoftver- és hardverbeszerzéseit, időben intézkedhet is, és az egyes szoftverek használatával járó felelősséget a valós felhasználókra háríthatja. Korlátozhatja továbbá a nemkívánatos számítógépes tevékenységeket – munkaidő alatti játékot, vagy a vállalati internet magáncélú használatát.

Az új termék bővítő moduljaival más, az informatikához szorosan nem kötődő eszköznyilvántartások is megvalósíthatók. Az alkalmazáshoz vonalkódkezelő is csatlakozhat, ami a nyilvántartást tovább gyorsítja és egyszerűsíti.

A CompLex Kiadó Kft. Magyarország legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a CompLex Jogtár és ennek bővített verziója a CompLex Jogtár Plusz, amelyek 15 éve nélkülözhetetlen munkaeszközt jelentenek a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára. A hollandiai székhelyű Wolters Kluwer csoport tagjaként a CompLex Kiadó nagyon fontosnak tartja, hogy nemzetközi színvonalat nyújtva feleljen meg a magyarországi piac követelményeinek, illetve olyan eszközöket, megoldásokat kínáljon, amelyek segítik a szakembereket eredményes döntéseik meghozatalában és növelik munkájuk hatékonyságát. A Wolters Kluwer vezető kiadóként és információszolgáltató cégként 2008-ban mintegy 3,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhet és világszerte körülbelül 20 000 munkavállalót foglalkoztat.