Mérföldkőhöz érkezett a CompLex Döntvénytár

Szerző:
Dátum: október 28, 2011 12:31 du.
Kategória: ,

Budapest, 2011. október 28. – Működésének egyik fontos mérföldkövéhez érkezett a CompLex Kiadó által publikált Döntvénytár, amely a napokban elérte a százezer publikált bírósági döntésszámot. A kiadvány tizenöt jogi szaklap, magyar és európai uniós kiadvány, hagyományos és internetes források anyagait feldolgozva a bírói gyakorlat jogfejlesztő-jogmagyarázó megállapításait adja közre.

1993-ban adták ki az első CompLex Jogtárat, amely közel 8600 bírósági határozattal segítette a felhasználókat. Az ehhez kapcsolódó adatbázis folyamatosan bővült a következő években, azonban az addig kiadott bírósági döntések megjelentetésének igénye önálló lemezként csak 2006 tavaszán merült fel. Az akkor már széles körben ismert Bírósági Döntések Tára, valamint a Közigazgatási-Gazdasági Döntvénytár folyóiratok szakértői gárdájának segítségével 2006 októberében CD lemezen jelent meg elsőként Magyarországon a bírósági döntéseket egyetlen, integrált adatbázisban feldolgozó Döntvénytár lemez.

A kezdetek óta a Döntvénytár számos változáson ment keresztül, hiszen a szerkesztők és a Kiadó célja, hogy a felhasználók a legpraktikusabb módon naprakész információk birtokában használják a szolgáltatást. Ma már ugyanúgy igénybe lehet venni a Jogtár és Jogtár Plusz termékekhez kapcsolódó félévente megjelenő DVD lemezes szolgáltatást, amely nem frissül folyamatosan, azonban arra is van lehetőség, hogy a hetente frissülő online szolgáltatást válasszák az ügyfelek. Utóbbi az ügyvédek számára bír kiemelt jelentőséggel, hiszen nekik a bírósági döntések óriási segítséget jelentenek munkájuk során. A Döntvénytár által ez idáig közreadott bírósági döntések száma a napokban érte el a százezret, így ma már ennél is több döntés közül válogathatnak a felhasználók.