Most ingyen letölthető a jogászhallgatókat segítő szoftver

Szerző:
Dátum: február 20, 2012 12:37 du.
Kategória: ,

Budapest, 2012. február 20. – Megújult funkciókkal, kiegészített szolgáltatásokkal és tartalommal érhető el a CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagja Studium szoftvere, amelyet kifejezetten a jogászhallgatók számára fejlesztettek ki két évvel ezelőtt, segítve ezzel az órai jegyzetelést és a vizsgákra való felkészülést. A Kiadó az elmúlt időszakban a hallgatók visszajelzései alapján fejlesztette tovább a szoftver szolgáltatásait, amelyet most 30 napig ingyen használhatnak a tanulók.

2010 óta érhető el a CompLex Kiadó Studium – Joghallgatói szoftverének első verziója. A program fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektetettek arra, hogy a nemzetközi példák mellett a magyar jogászhallgatók jegyzetelési és tanulási szokásainak is megfeleljen a termék, így két évvel ezelőtt fókuszcsoportos beszélgetés során mérték fel az igényeiket. Azonban a Kiadó törekszik arra, hogy folyamatosan nyomon kövesse az aktuális trendeket, ezért a szoftver fejlesztői a Studium elindulása után egy évig gyűjtöttek felhasználói visszajelzéseket, amelyek mentén elindították a Studium továbbfejlesztését. Mindennek köszönhetően a megújult szoftverben nemcsak új tartalmak érhetők el, de számos új funkcióval is bővült a program.

“Sok más termékünk mellett a Studium is átállt az online elérhetőségre, azaz a joghallgatók minden nap a legfrissebb jogszabályokhoz juthatnak hozzá mostantól. A szoftver továbbra is egy professzionális segédeszköz marad az órai jegyzetelésekhez, napi tanuláshoz és a vizsgákra való felkészüléshez, azonban még több funkcióval bővítjük ki a szolgáltatásainkat” – mondta el Tóth Gábor, a CompLex Kiadó Szerkesztőségi Igazgatója.

A Studium fő funkciója a jegyzetelő alkalmazás maradt, továbbra is felismeri a program a szövegben előforduló jogszabályokat, ezeket hivatkozássá alakítja, majd kattintás után megnyitja. Újdonság, hogy a felhasználó az adott jogszabály bármely pontjába “belejegyzetelheti” a saját megjegyzéseit, ezek a jegyzetek pedig megmaradnak a joganyagban. Mindezek mellett arra is lehetőséget kínál a Studium a felhasználóknak, hogy létrehozhatják saját kedvenc jogszabályi listájukat is, emellett pedig javult a saját dokumentumok és a jegyzetek strukturálhatósága. Újdonság a jogi oktatás során felmerülő iratminták adatbázisa, és új modulként megvásárolható egy angol-magyar jogi szakszótár is.

A program 30 napig ingyenesen használható, teljes változata letölthető a www.studium.hu oldalról.