Elindult a JogtárMobil: iPhone és iPad készülékekről útközben is elérhető a CompLex Jogtár

Szerző:
Dátum: június 17, 2012 1:39 du.
Kategória: ,

Budapest, 2012. június 27. – Több mint 177 000 jogi anyag, többek között 38 000 jogszabály, 26 kommentár, és közel 24 000 döntés vált mobilon is elérhetővé a CompLex Kiadó – a holland Wolters Kluwer csoport tagjának új, JogtárMobil szolgáltatásának köszönhetően, így mostantól akkor is a szakemberek rendelkezésére áll a teljes Magyar joganyagok adatbázis, ha éppen nincsenek számítógép közelben. A szolgáltatás – amely iPhone és iPad készülékekre lett kifejlesztve – kereső funkcióval, offline működéssel és rövidítéslistával is segíti ezentúl a felhasználókat.

A CompLex Kiadó kiemelten kezeli a technológiák fejlődésével saját szolgáltatásaik modernizálását, a felhasználóbarát működés folyamatos fejlesztését egyes termékeik tekintetében. Ennek eredménye a legújabb mobil alkalmazás, az App Store-ból ingyenesen letölthető JogtárMobil, amellyel Jogtár vagy Szakmai Jogtár előfizetőként akkor is elérhető a teljes Magyar joganyagok adatbázis, amennyiben a felhasználónak éppen nem áll rendelkezésre számítógép. Mindez azt jelenti, hogy iPhone, illetve iPad készülékről ezentúl elérhető lesz a Jogtárhoz kapcsolódó több mint 177 000 dokumentum összes időállapota, többek között a Magyar joganyagok mintegy 38 000 jogszabálya, 26 kommentárja, és közel 24 000 döntés.
Az alkalmazás Interneten keresztül, a CompLex Kiadó szerverein végzi a kereséseket és a dokumentumok letöltését, így garantáltan a legfrissebb joganyagok és dokumentumok állnak a rendelkezésére. Az alkalmazás fejlesztői figyelmet fordítottak a kereső funkciók tökéletesítésére is, így lehetőség van pontos kifejezésre keresni a dokumentumok teljes szövegében vagy címében évszám, sorszám, kibocsátó és paragrafus alapján is. Mindezek mellett fontos, hogy nem szükséges mindegyik mező kitöltése, ennek köszönhetően pedig egyszerűen lekérdezhetőek olyan listák, mint például a 2012. évi törvények, a legismertebb jogszabályok pedig elérhetőek közvetlenül rövidítéslistából is.
A megnyitott joganyagok aktuális időállapotát el lehet menteni, így ha nincs internetkapcsolat, akkor is van lehetőség arra, hogy az elmentett dokumentumokkal dolgozzon a felhasználó. Az alkalmazással arra is van lehetőség, hogy a Jogtárban lévő kedvencek dokumentumait szinkronizáljuk, így azok bárhol, bármikor elérhetőek. A JogtárMobil működéséhez szükséges egy iPhone vagy iPad eszköz, internetkapcsolat, valamint a teljes funkcionalitás elérésének Jogtár®, Jogtár Plusz vagy Szakmai Jogtár (Adó Jogtár, HR Jogtár, Önkormányzat Jogtár, Ügyvéd Jogtár) előfizetés az előfeltétele.

További információ és letöltés:  http://jogtar.hu/mobil