Három hónapig ingyen használható Magyarország első elektronikus szakkönyveket kölcsönző könyvtára

Szerző:
Dátum: július 6, 2012 1:40 du.
Kategória: ,

Budapest, 2012. július 6. – Elindult Magyarország első elektronikus szakkönyvek kölcsönzésére kialakított online felülete, amely béta verziója a következő három hónapban ingyen használható. A CompLex Kiadó, a holland Wolters Kluwer csoport tagja és az Akadémiai Kiadó közös fejlesztésének köszönhetően ezentúl nemcsak megvásárolni, de kölcsönözni is lehet majd az elektronikus szakkönyveket. A fejlesztők az első időszakban a felhasználók segítségét kérik, hogy a visszajelzések alapján tovább finomíthassák a felületet.

A CompLex Kiadó folyamatosan figyeli az aktuális piaci igényeket, felméri szolgáltatásainak továbbfejlesztési lehetőségeit. Napjainkban, hazánkban is fokozatosan növekszik az e-könyv felhasználók száma, akik nemcsak könnyű irodalmat, de szakkönyveket is szívesen olvasnak. Sokszor előfordulhat azonban egy-egy könyvre csak néhány napig vagy hétig van szüksége az olvasóknak, ilyenkor pedig nem szívesen vásárolják meg a könyveket. Ezt az igényt ismerte fel a CompLex Kiadó az Akadémiai Kiadóval közösen, amikor elindították Magyarország első szakmai e-könyveket kölcsönző elektronikus könyvtárát.
A CompLex Kiadó első e-könyvei 2011 októberében jelentek meg, azóta pedig már összesen 70 kiadványuk olvasható elektronikus formában. A héten elindított e-könyv kölcsönző szolgáltatásban összesen 70 könyv közül válogathatnak az olvasók, amelyek között egyaránt megtalálhatóak az adózási, közigazgatási témákon át a környezetvédelmen keresztül a jogi témájú kiadványok is. A tesztelési időszakot követően az e-könyvtár felületén található könyveket meghatározott összeg ellenében adott időszakban korlátlanul olvashatják a vásárlók úgy, hogy ún. polchelyeket bérelnek különböző előfizetési konstrukciókból választva.
A szolgáltatás a héten indult el, a weboldal jelenleg nyilvános béta verzióként üzemel. Ennek keretében – 3 hónapon keresztül – a regisztrációt követően ingyenesen hozzáférhető az e-könyvtár teljes tartalma, így bárki kipróbálhatja a szolgáltatást és kedvére olvashatja el a könyveket. Az ingyenesen elérhető konstrukció keretében három kiadvány kölcsönözhető és olvasható egyszerre. A szolgáltatást folyamatosan fejlesztik a Kiadó munkatársai, ehhez pedig várják a felhasználói visszajelzéseket is, hogy még kényelmesebbé és használhatóbbá tegyék az új terméket. A CompLex Kiadó az okostelefonnal rendelkező felhasználókra is gondolt, hiszen a szolgáltatás hamarosan minden típusú mobileszközön elérhető lesz.
Az ingyenes béta verzió elérhető: http://ekonyvtar.complex.hu/index.php
További információ a CompLex Kiadó e-könyveiről: www.complex.hu/ekonyv