Mi várható 2013-ban? – Jövő héten rendezik az „Adómozaik 2013” konferenciát

Szerző:
Dátum: november 21, 2012 1:45 du.
Kategória: ,

Budapest, 2012. november 21. — Hétfőn késő este fogadta el a 2013-as adóváltozásokat a Parlament, amelyet a CompLex Kiadó Rodin Felnőttképzési Üzletága által 2012. november 26-27-én szervezett „Adómozaik 2013” konferencián a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal és más érintett szervek szakembereinek előadásaiból ismerhetnek meg a résztvevők. A helyszínen olyan előadások hallhatóak majd, amelyekben az adózási szabályokat a gyakorlatban is alkalmazó szakemberek tartanak, a résztvevők pedig feltehetik kérdéseiket a szünetekben a NAV szakembereinek.

Jelentős változásokat hoz 2013-tól az adózásban a november 19-én késő este elfogadott salátatörvény, amely alapján egykulcsossá válik a jövedelemadó, kevésbé drágul a cafeteria, nem lesz nyugdíj-járulékplafon, jönnek a kisvállalkozói adók, egyszerűsödik illetékfizetés, viszont megszűnik a lakásvásárlás legalacsonyabb, 2 százalékos kulcsa, az energiaszolgáltatók és a bankok pedig többet fizetnek majd – derül ki az Adó online összeállításából.

A hétfőn elfogadott változásokat várja már hetek óta a szakma, hiszen csaknem másfél hónap múlva a napi munkában kell alkalmazni az októberben benyújtott előterjesztés végleges elfogadott változatát. Mindez azt is jelenti, hogy az adózási szakembereknek gyorsan alkalmazkodni kell a megváltozott jogi környezethez és sok új információval a birtokukban kell fontos adózással kapcsolatos döntéseket hozni. Ebben lehet segítségükre az „Adómozaik 2013” konferencia, amely a legfrissebb változásokat és azok gyakorlati alkalmazását, jelentőségét mutatja be a résztvevőknek.

A szakma egyik legnívósabb konferenciáján többek között Dr. Balog Ádám, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára, Tóth Mihály, az NGM vezető tanácsosa, Dr. Kovács Ferenc, a NAV elnökhelyettesi tanácsadója, Dr. Andrási Jánosné NAV osztályvezetője, Farkasné Gondos Krisztina, az OEP osztályvezetője, Dr. Futó Gábor a Budapest Főváros Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának főtanácsosa ismertetik a 2013-tól alkalmazandó szabályokat. Az előadások témái között szerepelnek az Art, az Áfa, a Számvitel, a Tao, az Szja és a cafeteria, az új kisvállalkozói adónemek, valamint a járulékfizetés és a társadalombiztosítás területein januártól alkalmazandó előírások.

A helyszínen már kapható lesz a Kiadó gondozásában megjelenő Adó-kódex szaklap “Adótörvények 2013” című két duplaszáma is, amely minden 2013-ban alkalmazandó adójogszabályt és azok példákkal is illusztrált magyarázatát tartalmazza accutane dosage.

Az „Adómozaik 2013” konferenciára jelentkezni itt lehet: http://www.adomozaik.hu/

A résztvevő adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek a képzés 13 kreditpontot ér.

Az esemény sajtónyilános, részvételi szándékát kérjük, az alábbi elérhetőségeken jelezze Antik Dalmának.

A konferencia részletes programja:

November 26:

  • Adózás rendje – Dr. Kovács Ferenc elnökhelyettesi tanácsadó, NAV
  • Társasági adó, kisvállalati adó (KIVA) – Ácsné Molnár Judit főtanácsos, NAV
  • Számvitel – Tóth Mihály vezető tanácsos, NGM
  • Általános forgalmi adó – Sike Olga főosztályvezető-helyettes, NAV

November 27:

  • Adórendszer 2013. – Dr. Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár, NGM
  • Társadalombiztosítási ellátások – Farkasné Gondos Krisztina osztályvezető, OEP
  • Járulékfizetési és nyugdíjszabályok – Dr. Futó Gábor főtanácsos, Budapest Főváros Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága

Személyi jövedelemadó, kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) – Dr. Andrási Jánosné osztályvezető, NAV