Két nagymúltú vállalat költözik az újjászülető Lokomotív Házba

Szerző:
Dátum: január 31, 2018 8:20 de.
Kategória:

Az Akadémiai Kiadó és a Wolters Kluwer Kft. új székhelyének a megújuló Lokomotív ház „A” épületét választotta, amely Újbuda kiemelten kedvelt irodaterületén található. A megfelelő irodaház megtalálásához a CBRE Magyarország segítette őket, ezáltal idén májustól ők válnak majd az irodapark legnagyobb bérlőivé.

Újbuda dinamikus fejlődésével összhangban megújul a Lokomotív Ház irodakomplexum is. „A felújítás célja, hogy modernebb, barátságosabb környezetben tudjuk fogadni a bérlőinket és hosszú távon is maximálisan kielégítsük igényeiket. A zöld gondolkodás jegyében, az irodaház belső udvarát befüvesítjük, növényekkel és cserjékkel ültetjük be. Emellett a belső úthálózat és a felszíni parkolók a felújítás és bővítés során új térkőburkolatot kapnak és kihelyezésre kerül egy elektromos gyorstöltő is.” – nyilatkozta Kőszeghy Erzsébet, a Lokomotív Ház és Markó Irodák 9 irodaházak ingatlangazdálkodási vezetője.

Az épület korábban csokoládégyárként funkcionált, ezért hordozza magával az ipargyári jelleget, a megszokottnál nagyobb belmagasságot. A felújítás során mind a bérlő mind a tulajdonos fontosnak tartotta, hogy az épület ezen jellegzetessége megmaradjon. A bérlemény álmennyezet nélkül, látszó gépészettel készül, így az ipari hangulat itt is visszaköszön. Az épületek gépészeti korszerűsítése is hamarosan befejeződik. A tavalyi év folyamán megújult „B” épület 2500 m2-en várja új bérlőit. A Budafoki és Galvani útra néző „A” és „D” épület-együttes homlokzata új szigetelés mellett új dizájnt kap. Idén nyáron megnyílik az új teraszos étterem is.

„Már a projekt kezdetén megtaláltuk a közös hangot. A felújítás eredményét, a régi ipargyári épületből kialakított, de indusztriális jellegét megtartó irodaház a Wolters Kluwer Kft. és Akadémiai Kiadó értékeit képviseli. Fontos számunkra az érték megőrzése, de mindez a frissesség jegyében.” – mondta Tóth Gábor a Wolters Kluwer Kft. igazgatója.

A Lokomotív Ház összesen 4 db különálló és jellegében különböző épületben garantálja a minőségi irodákat, raktárhelyiségeket és bemutatótermeket is. Mind autóval, mind tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető Lokomotív Ház szomszédságában lévő Új Buda Center szolgáltatás-portfóliója megkönnyíti a bérlők mindennapjait.

Az Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai Kiadó Magyarország legrégibb, 1828 óta folyamatosan működő kiadója. Nemzetközi tudományos folyóirataival, konferenciáival, illetve online tartalomszolgáltatási megoldásaival (szótárak, okos könyvtárak) nemcsak Magyarország, hanem a közép-európai régió tudományos piacának is vezető vállalata. További információ: www.akademiai.hu

A Wolters Kluwer Kft.

A Wolters Kluwer Kft. – korábban CompLex Kiadó Kft. – Magyarország egyik legnagyobb jogi és adóügyi kiadója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a Jogtár, amely nélkülözhetetlen munkaeszközt jelent a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára. A Wolters Kluwer Kft-t tulajdonló, a hollandiai Alphen aan den Rijn székhelyű Wolters Kluwer csoport piacvezető információszolgáltató cégként 2016-ban mintegy 4,3 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhetett, több mint 180 országban rendelkezik ügyfelekkel és 40 országban rendelkezik irodával, világszerte körülbelül 19 000 munkavállalót foglalkoztat. További információ: www.wolterskluwer.hu

A CBRE

A CBRE Group, Inc.  2016-es bevételei alapján a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan-tanácsadó cége. A Fortune 500 és S&P 500-as listáján is szereplő CBRE központja Los Angelesben található. A CBRE (leányvállalatait nem számítva) több mint 70 000 embert foglalkoztat világszerte, és 400 irodáján keresztül ingatlantulajdonosoknak, befektetőknek és bérlőknek egyaránt nyújt szolgáltatást. Stratégiai tanácsadással és gyakorlati támogatással kereskedelmi ingatlanok adás-vétele, bérbeadása, üzemeltetése, valamint jelzálog-finanszírozás, ingatlanértékelés, ingatlanfejlesztés, -beruházás és piacelemzés területén áll ügyfelei rendelkezésére. A CBRE magyarországi partnerei közt szerepel a CA Immo, az Immofinanz, a Heitman, a Trigránit, ügyfele többek közt a Heineken, a UPC, az MFB, az E.ON és a Diageo is. További információ: www.cbre.hu