A Wolters Kluwer és a Nemzetközi Jogi Hackathon: partnerség a jogi technológiai fejlesztésért

Szerző:
Dátum: április 20, 2018 8:25 de.
Kategória:

A Wolters Kluwer, a világ egyik legnagyobb jogi megoldásokat nyújtó vállalata, főszponzora a jogi technológiai verseny döntőjének

2018 április 18. – A világ egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójaként a Wolters Kluwer nemzetközi támogatója a jogi technológiai verseny, a Nemzetközi Jogi Hackathon döntőjének. A globális verseny célja, hogy világszerte új megoldások fejlesztését ösztönözze. A világ minden tájáról érkező résztvevők azon dolgoznak, hogy a napi jogi gyakorlatra és a jogi szolgáltatásokhoz való hozzáférésre fókuszálva új technológiai megoldásokat fejlesszenek.

A Hackathon döntője április 21-én New Yorkban kerül megrendezésre, ahol 6 kontinensről 14 csapat méri össze a tudását a nemzetközi zsűri előtt. Minden csapat olyan fejlesztési ötlettel mérkőzik meg, amely kifejezetten hasznos az üzleti szféra jogi gyakorlatában, vagy a közjót szolgálja az állami intézmények és jogrendszerek számára nyújtott szolgáltatással.

“A Wolters Kluwer küldetése, hogy támogassa a szakembereket abban, hogy munkájukat a legmagasabb szinten tudják végezni, a Nemzetközi Jogi Hackathon pedig tökéletesen illeszkedik ehhez a küldetéshez. –  mondta Stacey Caywood, a Wolters Kluwer LR részelgének igazgatója. – A Nemzetközi Jogi Hackathon-nal való partnerség nagy megtiszteltetés számunkra és nagyszerű lehetőség a Wolters Kluwernek arra, hogy más technológiai megoldásokkal dolgozzon, jogi innovátorokkal együttműködjön és kiaknázza mindazokat az innovációs lehetőségeket, melyek a jogi szakembereknek, ügyfeleiknek és a társadalomnak kiemelt hasznosságú lehet.”

“Nagyon örülünk, hogy partnerei lehetünk a Wolters Kluwernek a Nemzetközi Jogi Hackathon eseményen és ennek döntőjében  – mondta David Fisher, az Integra Ledger és a Nemzetközi Jogi Hackathon alapítója. – Azért indítottuk el ezt a versenyt, hogy szakértőket és fejlesztőket gyűjtsünk össze a világ minden tájáról, akik mindannyian olyan megoldások fejlesztésén dolgoznak, melyek a jogi tevékenységek jobbítását hivatottak szolgálni.”

Dean Sonderegger – a Wolters Kluwer alelnöke és a Jogi Piacok és Innováció részleg ügyvezető igazgatója az Egyesült Államokban – nyilatkozta: “Mivel a technológia továbbra is nagy hatással van a jogi tevékenységre, ezért elengedhetetlen, hogy új megoldások fejlesztésénél az innovátorok szem előtt tartsák az emberi tényezőt. Büszkék vagyunk arra, hogy részei vagyunk ennek az eseménynek, ahol friss ötletek alapján innovatív technológiai alkalmazások jönnek létre, melyek világszerte magasabb szintre emelik a jogi tevékenység színvonalát.”

A Nemzetközi Jogi Hackathon azzal a céllal jött létre, hogy összefogja a legjobb gondolkodókat,  a jogalkotókat és a jogi szakembereket a jogi ágazat technológiai feljődésének felgyorsítása érdekében.

A Wolters Kluwer szakemberei, jogászai és vezetői a különböző országokban – köztük Magyaroszágon is – megrendezésre kerülő első fordulótól kezdve aktívan részt vesznek a Nemzetközi Jogi Hackathon versenyben. A Wolters Kluwer örömmel adja majd át a díjat a nyertes csapatnak a Public Benefit (Közjó) kategóriában.

A budapesti első forduló

Budapesten hat csapat versenyzett 2018. februárjában a három napos esemény folyamán, a rendezvény házigazdája Tóth Gábor, a Wolters Kluwer Kft. ügyvezető igazgatója volt. 8 mentor támogatta a csapatokat projekt menedzsment, pitch talk coaching, PR és marketing kommunikáció, szoftver fejlesztés és UX design témakörben. A Wolters Kluwer fejlesztő csapata a vállalat szolgáltatásához, a Jogtárhoz API kapcsolatot létesített, hogy a csapatokat elsődleges és másodlagos tartalmakkal, funkciókkal lássuk el a verseny folyamán. A jogi szakértőből álló zsűri  a csapatok prezentációi alapján kiválasztották azt a három csapatot, melyeket a nemzetközi fordulóba küldtek.  Megmérettetve a nemzetközi mezőnyben végül a magyar Closers csapat bejutott a New York-i döntőbe, 13 másik csapattal együtt a világ minden tájáról és április 21-én reményekkel telve prezentálhatják GDPR applikációjukat a nemzetközi zsűri előtt New Yorkban.

A Nemzetközi Jogi Hackathon döntőjének gálája április 21-én szombaton, hazai idő szerint 23:30-kor kerül megrendezésre New Yorkban.

További információk a nemzetközi eseményről: https://globallegalhackathon.com/

Információk a hazai első fordulóról: https://hackathon.wolterskluwer.hu/

Wolters Kluwer

A Wolters Kluwer Kft. – a korábban CompLex Kiadó Kft. – Magyarország egyik legnagyobb jogi és adóügyi tartalomszolgáltatója. Elektronikus és papíralapú kiadványai, szolgáltatásai mind jogi, mind adózási területen piacvezetők. Legismertebb közülük a Jogtár, amely nélkülözhetetlen munkaeszközt jelent a jogi és üzleti területeken tevékenykedő szakemberek számára.

A Wolters Kluwer Kft-t tulajdonló, a hollandiai Alphen aan den Rijn székhelyű Wolters Kluwer csoport piacvezető információszolgáltató cégként 2017-ben mintegy 4,4 milliárd euró árbevétellel büszkélkedhetett, több mint 180 országban rendelkezik ügyfelekkel és 40 országban rendelkezik irodával, világszerte körülbelül 19 000 munkavállalót foglalkoztat.

További információk szolgáltatásainkról és a vállalatról weboldalunkon: www.wolterskluwer.hu, vagy a közösségi médiában: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube.