Cégtörténet

A Wolters Kluwer Kft. – korábban CompLex Kiadó Kft. – több kisebb-nagyobb cég, illetve kiadványportfólió egyesüléséből jött létre. Mai formájában 1998-ban KJK–KERSZÖV néven alakult meg, 2005-ben változott CompLex Kiadó Kft.-re, 2013-ban Wolters Kluwer Kft.-re a cég neve.

1955:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó (legkorábbi jogelőd, még állami tulajdonban) – röviden: KJK. Rendszerváltás után dolgozói részvényekből rt.-vé alakult.

1993:

a Kerszöv Computer Kft. útjára bocsátja a CompLex CD Jogtárat.

1995:

a holland Wolters Kluwer csoport megvásárolja az 1955-ben alapított Közgazdasági és Jogi Könyvkiadót, illetve néhány kisebb, hasonló profilú kiadót (Novorg, Napraforgó, Invenció).

1997:

a KJK megvásárolja a Verzál Kft.-től a Hatályos Magyar Jogszabályok folyóirat kiadói jogát.

1998:

a Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó és a Kerszöv Computer Kft. egyesül KJK–KERSZÖV néven.

2002:

a Wolters Kluwer csoport megvásárolja az ADÓ lapcsalád kiadói jogait.

2009:

a CompLex Kiadó a Munkaügyi értesítő kiadási jogát a Gallicus Kft.-től megvásárolja.

2011:

a Rodin Management Service Kft. felnőttképzési üzletágának megvásárlásával létrejön a CompLex Kiadó Rodin felnőttképzési üzletága. A Kiadó az Ecovit Kft.-től megvásárolja A könyvelő, A controller, az Áfa-kalauz és a Munka-adó lapok kiadási jogait.

2013:

a CompLex Kiadó Kft. 2013. október 1-jétől Wolters Kluwer Kft. néven működik tovább.

A Kiadó tulajdonosa a Wolters Kluwer Holland székhelyű nemzetközi kiadó és információszolgáltató vállalat, amely a XIX. század végén három családi kiadóvállalat egyesüléséből jött létre.

A világ számos országában van jelen, árbevétele 2012-ben elérte a 3,6 milliárd eurót, körülbelül 19 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.
Vezető pozíciót tölt be egész Európában a jogi és adóügyi kiadásban; Amerikában elsősorban az orvosi, egészségügyi kiadásban és a pénzügyi szolgáltatásokat támogató információszolgáltatásban. Jelenleg 40 országban van jelen.
Magyarországon az Akadémiai Kiadó Zrt. 75%-os résztulajdonosa.